فقط در ۲۴ ساعت؛ اعزام تجهیزات پزشکی‌ که ۷ ماه طول می‌کشید

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در زمینه تأمین تجهیزات نیز در کمتر از ۲۴ ساعت، دستگاه سی‌تی‌اسکن و تجهیزات مورد نیاز به هرمزگان منتقل شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، در نشست خبری با موضوع اقدامات درمانی در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، اظهار داشت: حادثه‌ای که شنبه گذشته رخ داد، کاملاً غیرمنتظره بود و هیچ‌گونه پیش‌بینی قبلی نسبت به آن وجود نداشت. با این حال، با همکاری رئیس اورژانس منطقه، بررسی‌های اولیه صورت گرفت و بلافاصله پیش‌بینی‌های لازم انجام شد.

وی افزود: مراکز درمانی در استان‌های تهران، فارس و کرمان در حالت آماده‌باش قرار گرفتند و سازمان انتقال خون نیز فعال شد. دانشگاه علوم پزشکی و مجموعه بهداشت و درمان استان هرمزگان با همکاری جمعی، عملکردی کم‌نظیر و معجزه‌آسا از خود نشان دادند.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: نیروهایی از ارتش، نیروی دریایی، سپاه، نیروی انتظامی و همچنین بخش خصوصی با هم‌افزایی کامل، در پذیرش و درمان مصدومان مشارکت داشتند. با توجه به افزایش سریع تعداد مجروحان و فشار روانی ناشی از ازدحام در مراکز درمانی، تمام تلاش‌ها معطوف به کنترل شرایط شد و به جز تعدادی از بیماران دارای سوختگی شدید که به فارس اعزام شدند، باقی مجروحان در همان استان هرمزگان درمان شدند.

رضوی ادامه داد: خدمات درمانی در حد توان ارائه شد و خوشبختانه نارضایتی از سوی بیماران گزارش نشد. در زمینه تأمین تجهیزات نیز در کمتر از ۲۴ ساعت، دستگاه سی‌تی‌اسکن و تجهیزات مورد نیاز به هرمزگان منتقل شد؛ در حالی‌که در شرایط عادی، انتقال چنین تجهیزاتی ممکن است ۶ تا ۷ ماه زمان ببرد، اما به دلیل اهمیت موضوع، این فرآیند در چند ساعت انجام شد.

در ادامه این نشست، دکتر پژمان شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس نیز گفت: بلافاصله پس از وقوع حادثه، تماس‌هایی برای اعزام حداکثری آمبولانس‌ها گرفته شد. تیم‌های درمانی تشکیل شدند و با دستور وزیر بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی اهواز، شیراز و بوشهر بیش از ۵۰۰ تخت درمانی در اختیار ما قرار دادند که در نتیجه، نیازی به اعزام گسترده بیماران به سایر استان‌ها نبود.

وی افزود: در ساعت نخست حادثه، بیش از ۵۰ جراح در شش بیمارستان نیروی دریایی ارتش و سپاه مستقر شدند. به‌دلیل آمار بالای مصدومان، آن‌ها به‌صورت هدفمند در این مراکز توزیع شدند. همچنین، در ساعات اولیه ۵۲ اتاق عمل فعال و ۱۹۳ عمل جراحی انجام شد. از مجموع ۱,۵۶۶ مجروح، تعداد ۱,۵۱۶ نفر با حال عمومی مساعد ترخیص شدند، ۱۷ مجروح به شیراز اعزام و ۳۸ نفر همچنان در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) بستری هستند. تاکنون، پنج نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

شاهرخی تأکید کرد: بیش از ۵۰۰ پرستار در اورژانس‌ها اعلام حضور کردند. همچنین چهار دستگاه آمبولانس اتوبوسی به استان اختصاص یافت و سه بالگرد امدادی نیز در حالت آماده‌باش قرار گرفتند که دو مورد از آن‌ها در استان مستقر بودند. با وجود تمامی مشکلات، سعی کردیم به بهترین شکل ممکن خدمات‌رسانی انجام دهیم. بیمارانی که به اورژانس مراجعه می‌کردند، بلافاصله سی‌تی‌اسکن و درمان اولیه سوختگی دریافت کرده و سپس به بخش‌ها منتقل می‌شدند.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید