دکتر شاهمرادی: توقف تجهیزات پزشکی در گمرک و کمبود ارز غیرترجیحی سلامت بیماران را تهدید می‌کند

دکتر شاهمرادی

دکتر شاهمرادی با اشاره به ماندن برخی تجهیزات پزشکی تا ۹ ماه در گمرک به دلیل تأخیر در صدور گواهی استاندارد، از چالش‌های جدی حوزه سلامت کشور سخن گفت. او تأکید کرد که روند تخصیص ارز غیرترجیحی ناکارآمد است و برخی کالاهای حیاتی مانند دریچه قلب، تجهیزات کنترل دیابت و ابزارهای دندان‌پزشکی به‌دلیل نبود ارز کافی در معرض کمبود یا قاچاق قرار گرفته‌اند. وی از کمیسیون بهداشت خواست تا زمینه برگزاری جلسه‌ای فوری با بانک مرکزی را برای رفع این مشکلات فراهم کند.

در نشست اعضای کمیته تجهیزات پزشکی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر شاهمرادی، مسائل و چالش‌های جدی در حوزه تأمین تجهیزات پزشکی مورد بررسی قرار گرفت. دکتر شاهمرادی در این جلسه اظهار داشت: کالا هفت ماه در گمرک مانده برای دریافت گواهی استاندارد قبل ترخیص؛ مثال الکتروشوک که باتری آن آسیب می‌بیند. تا ۹ ماه هم در گمرک مانده است که گواهی استاندارد اجباری را پاس کند.

وی با اشاره به حمایت‌هایی که از مجلس انتظار می‌رود، عنوان کرد: کمیسیون بهداشت خانه امید ما هست. با این حال افزود: من برای رفع برخی از مشکلات و هماهنگی‌ها از جمله در سازمان استاندارد و وزارت صمت و برخی دستگاه‌ها زورمان نمی‌رسد.

در ادامه صحبت‌های خود، دکتر شاهمرادی به مسئله تخصیص ارز پرداخت و گفت: الان برای تخصیص ارز غیر ترجیحی هم مشکل و محدودیت داریم. برخی گروه کالایی‌ها از ۲۱ به ۲۲ رفته است؛ از جمله قطعات یدکی و لوازم جانبی و قطعات و دستگاه‌های سرمایه‌ای. ارزبری کمتر از دو و نیم میلیارد نیست. هرچه غیر از این دروغ است. یک میلیارد و دویست ارز غیر ترجیحی و یک میلیارد و سیصد ارز ترجیحی نیاز است.

وی شرایط عمومی کشور را نیز در افزایش نیازها مؤثر دانست و تصریح کرد: روند پیری در کشور زیاد شده است. بار بیماری‌ها بالا رفته است. تعداد تخت‌ها و تکمیل تجهیز زیاد شده است. خوب، نیاز به تخصیص ارز دارد.

او همچنین از کمیسیون بهداشت درخواست کرد: کمیسیون بهداشت کمک کنند با بانک مرکزی جلسه بگذاریم برای رفع موانع و سرعت و افزایش ارز غیر ترجیحی.

در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت استفاده از برخی تجهیزات حیاتی اشاره کرد و افزود: الان برای کنترل دیابت از دستگاه‌های GCM استفاده می‌شود. برای درمان بیماری‌های دریچه قلب، دریچه تاوی با استفاده از ارز غیر ترجیحی تأمین می‌شود. مثال‌های دیگری هم در مورد اقلام غیر حیاتی داریم که نیاز به تخصیص ارز غیر ترجیحی به اندازه کافی و فوری دارد.

دکتر شاهمرادی در پایان به موضوع قاچاق تجهیزات دندان‌پزشکی اشاره کرد و گفت: علت افزایش قاچاق در اقلام دندان‌پزشکی هم این است که نمی‌توانیم به اندازه کافی برای این فیلد تخصصی ارز غیر ترجیحی بدهیم. ضمن اینکه کالاهای دندان‌پزشکی هم به راحتی قابل رصد نیست.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید