علیرضا زالی: سالانه بیش از ۲ میلیارد آزمایش با حداقل خطا
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از انجام سالانه بیش از ۲ میلیارد آزمایش با حداقل خطا در سطح کشور خبر داد و گفت: بالغ بر ۷۰ درصد تشخیصها در حوزه پزشکی از دالان علوم آزمایشگاهی میگذرد.
به گزارش ریان- علیرضا زالی، در پانزدهمین کنگره بینالمللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مرکز همایشهای برج میلاد، همکاران علوم آزمایشگاهی را پیشقراولان نهادینهسازی کیفیت ارایه خدمات سلامت دانست و افزود: مفهوم کیفیت، وامدار کارشناسان و متخصصان علوم آزمایشگاهی است. هیچ بخشی از نظام سلامت به میزان علوم آزمایشگاهی پایبندی به حوزه کیفیت را تجربه نکرده است.
وی با اشاره به اینکه کمتر دانشجوی علوم آزمایشگاهی است که به شاخصهای کیفی این رشته آشنا نباشد، گفت: از سال ۱۳۸۶ که شاخص ISO ۱۵۱۸۹ وارد مجموعه مدیریتی و نظارتی آزمایشگاهها شد که هر دو مولفه مدیریتی و تکنیکال در آن ممزوج است. توجه سیستماتیک فرآیند محور به اصول کیفیت با نگاه سامانگر متخصصان ازمایشگاهی، تضمین کیفیت در این حوزه را به همراه دارد.
زالی با تاکید بر جایگاه انکارناپذیر علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، تصریح کرد: در کالبد سلامت پیاده سازی اصولی هیچ جزئی اعم از تشخیص، پیشگیری، غربالگری، درمان، پیگیری و رصد اجتماعی بدون علوم آزمایشگاهی محقق نخواهد شد.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر وابستگی به علوم آزمایشگاهی با وجوه متنوعتر و جذابتری همراه شده است.
زالی گفت: علوم آزمایشگاهی از حرفههایی است که سند مستند و قابل ارجاع در اختیار مراجعه کننده و بیمار قرار میدهد. این سند افتخارآمیز، پیامدی است که خروجی تلاشها، کیفیت سنجی و اصالت کاری کارشناسان و متخصصان را نشان میدهد.
وی، برای درک بهتر نقش علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، عنوان کرد: در حال حاضر شش هزار آزمایشگاه تشخیص طبی در عرصه سلامت مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ آزمایشگاه توسط بخش خصوصی اداره می شود.
زالی از انجام سالانه بیش از ۲ میلیارد آزمایش با حداقل خطا در سطح کشور خبر داد و گفت: همکاران علوم آزمایشگاهی به رغم تمام سختیها و خسارتهای اقتصادی، همواره با نظام سلامت همراه بودند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بر اهمیت بهروز بودن دانش فراگیران، کارشناسان و متخصصان تاکید کرد و گفت: جهان پزشکی امروز در آستانه تحول بزرگی است، در همین راستا همکاران علوم آزمایشگاهی باید آماده دگردیسی جسورانه برای انطباق با یافتههای نوین آزمایشگاهی باشند.
وی تصریح کرد: لزوم بهرهگیری از ظرفیت هوش مصنوعی نباید نادیده گرفته شود، چراکه قدرت یادگیری این ابزار میتواند نقش مهمی در گرفتن نمونه، آنالیز کردن، کیفیت سنجی و تشخیص دقیق ایفا کند. علوم آزمایشگاهی باید در مسیر پزشکی فرادقیق و پزشکی فردمحور گام بردارد تا در شکاف علم روز غرق نشود.
زالی در پایان گفت: در عین افتخار به خدمترسانیهای میهن دوستانه همکاران علوم آزمایشگاهی در روزهای سخت، در مسیر نوآوری و فناوریهای نوین باید شتابان حرکت کرد.
منبع: مهر
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید