انتظارات سندیکای مواد دارویی از سکاندار دارو / دکتر پیرصالحی یک فرد اخلاق محور است
مهندس فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی، در گفتوگو با خبرنگار فارمانیوز ضمن حمایت از انتخاب دکتر پیرصالحی به عنوان رئیس جدید سازمان غذا و دارو، ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد بهبود وضعیت نابسامان زنجیره تأمین دارو در کشور باشیم.
مهندس فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی، در گفتوگو با خبرنگار فارمانیوز ضمن حمایت از انتخاب دکتر پیرصالحی به عنوان رئیس جدید سازمان غذا و دارو، ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد بهبود وضعیت نابسامان زنجیره تأمین دارو در کشور باشیم.
وی با اشاره به تجارب دکتر پیرصالحی در حوزه دارو و سابقه حضور در جایگاه ریاست سازمان غذا و دارو، گفت: امیدواریم حضور مجدد ایشان در سازمان غذا و دارو، با تحولات مثبت برای نظام دارویی کشور همراه باشد و بتواند کمبود دارو را مدیریت کند.
اختراعی، ضمن اشاره به عوارض بعد از اجرای طرح دارویار بر پیکره صنعت داروسازی و زنجیره تامین دارو در کشور، افزود: بعد از اجرای طرح دارویار، مشکلات عدیدهای متوجه زنجیره تأمین دارو شد که از جمله آنها، می توان به اختلال در نقدینگی صنعت اشاره کرد. همچنین، برگشت پذیری سرمایه به صنعت، طولانی شد.
اختراعی در همین راستا تاکید کرد: مهم ترین مشکلی که بعد از اجرای طرح دارویار در بازار دارویی کشور شاهد بودیم، حجم وحشتناکی از واردات مواد دارویی بود که به بهانه نگرانی از کمبود دارو صورت گرفت، در حالی که بسیاری از مواد اولیه دارویی در انبار شرکتهای داخلی، ذخیره و پُر شده بود.
وی ادامه داد: این قبیل اقدامات، باعث میشود نقدینگی و خودکفایی صنعت مواد اولیه دارویی دچار بحران شود و منافع این تصمیمات نادرست، به جیب دلالان می رود.
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی، با اشاره به انتصاب دکتر پیرصالحی، تاکید کرد: اولین انتظار ما از رئیس سازمان غذا و دارو، این است که بلافاصله نسبت به این قبیل اقدامات و تصمیمات، عکس العمل منطقی نشان دهد.
اختراعی با اشاره به تعیین مالیات بر ارزش افزوده برای تولید کننده داخلی و حذف آن برای وارد کننده، گفت: این اقدام باعث می شود که تولید کننده داخلی، مجبور شود کالای خود را ۱۰ درصد گران تر بفروشد و عملا واردات مواد اولیه برای شرکت های داخلی به صرفه تر باشد، چون معاف از ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده است .
وی، کاهش تعرفه های گمرکی و بازرگانی را مورد اشاره قرار داد و افزود: این قبیل تصمیمات و اقدامات، صدماتی بود که بر پیکره صنعت مواد اولیه دارویی کشور وارد آمده و شرایط را به نفع کالاهای خارجی تغییر داده است.
اختراعی ادامه داد: چرا در اوج کمبود منابع ارزی، باید بیشترین ارز به مواد مؤثره وارداتی اختصاص یابد که تولید داخل داشته اند.
وی با عنوان این مطلب که سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی، به شدت بازار دارویی کشور را رصد می کند، گفت: صنعت دارو الزاماتی دارد که نگران هستیم و انتظار داریم دکتر پیرصالحی که یک فرد اخلاق محور هستند، تحت تاثیر سناریوهای دلالان برای واردات کالاهای خارجی قرار نگیرند.
وی افزود: میل به واردات کالاهایی که تولید داخل دارند، حیات صنعت مواد مؤثره دارویی را با خطر جدی مواجه می کند و این موضوعی است که مقام معظم رهبری نیز در دیدار با فعالان صنعت دارو، مورد توجه قرار دادند و فرمودند که چه مقدار از داروی مورد نیاز کشور با مواد اولیه دارویی تولید داخل انجام می شود؟ که این نشان از اهمیت تولید مواد دارویی برای کشور است.
اختراعی، بر حمایت مجدد سندیکا از انتخاب دکتر پیرصالحی بر مسند ریاست سازمان غذا و دارو تاکید و تصریح کرد: در شرایط شبه جنگی، صدمه به صنعت داروسازی کشور غیر قابل تحمل است.
وی افزود: سندیکا، تمام قد در خدمت منافع ملی و تأمین داروی مورد نیاز مردم است.
اختراعی در پایان تصریح کرد: دادن تذکر، رویه عمومی بنده است که در راستای مصلحت نظام و مردم صورت می گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید