سه علت بروز کمبود دارو؛ از کمبود نقدینگی تا قیمت گذاری دستوری
رئیس سازمان غذا و دارو، در یک نشست خبری به تشریح مهم ترین مسائل و مشکلات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی کشور پرداخت.
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پیرصالحی، روز یکشنبه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳، در اولین نشست خبری بعد انتصاب ریاست سازمان غذا و دارو، در ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت بازار دارویی و تجهیزات پزشکی کشور پرداخت و در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
رئیس سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که چند حوزه تحت نظارت سازمان است، گفت: در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، ثبت و نظارت و کیفیت و تأمین این فراورده ها بر عهده سازمان است و باید پاسخگوی نیازها و کمبودهای بازار باشیم.
وی افزود: در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی، بحث نظارت بر عهده سازمان غذا و دارو است.
پیرصالحی ادامه داد: اما بیشترین نگرانیها، بحث دارو و تجهیزات پزشکی برای بیماران است. همچنین، پرداختی بیماران هم مطرح است.
وی گفت: وقتی کار را شروع کردیم با کمبودهای دارویی مواجه بودیم و برخی اقلام دارویی موجودی زیر ۳ ماه داشتند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: تمام تلاش را بر این گذاشتیم که در ابتدا این مشکل را حل کنیم و بعد سراغ معضلات دیگر برویم.
وی تاکید کرد: در بحث کمبودها، ابتدا به دنبال علت اصلی رفتیم و سه علت عمده را شناسایی کردیم که در ابتدا، نقدینگی شرکتهای دارویی مطرح بود.
پیرصالحی ادامه داد: در بحث زنجیره تأمین، این اتفاق میافتد که وقتی پول از بیمهها پرداخت نمیشود، چرخه تأمین دچار مشکل میشود.
وی افزود: دومین عامل کمبود، قیمت گذاری دستوری در سالهای اخیر بوده است و خیلی از داروها از مسیر تولید خارج شده بودند و ما با کمبود برخی داروهای بیمارستانی مواجه بودیم.
پیرصالحی گفت: عامل سوم بروز کمبود دارو، ارز است که متأسفانه در زمان خودش تخصیص داده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به کمبود ۵۷ قلم داروی بیمارستانی که وجود داشت، افزود: خوشبختانه این تعداد به ۱۰ قلم کاهش یافته که امیدواریم این شرایط بهتر شود.
تکمیل میشود…
دیدگاهتان را بنویسید