توصیه های طب ایرانی به دانش آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات

دوره امتحانات برای دانشجویان و دانش آموزان به عنوان یک بازه زمانی پر استرس تلقی می شود که با چالش های زیادی برای خانواده ها همراه است. رعایت برخی نکات در اصلاح سبک زندگی می تواند شرایط بهتری را برای سپری کردن این دوره و موفقیت بیشتر فراهم کند.

تغذیه

دکتر فاطمه محجوب، عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وبدا با بیان اینکه داشتن خواب شبانه کافی، باعث عملکرد ذهنی بهتر و حافظه قوی‌تر می شود، اظهار کرد: تنظیم ساعت خواب می تواند نقش مهمی در افزایش تمرکز و کاهش استرس دانش آموزان داشته باشد.

وی افزود: بهتر است به جای دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن، ساعت خوابیدن را از ساعت ۱۰ شب تا 6 صبح قرار دهند، زیرا طبق مطالعات انجام شده خواب با کیفیت اغلب در این ساعات شب است و موجب نشاط صبحگاهی و نداشتن کسالت در روز می شود.

وی، کنترل استرس و اضطراب را، یکی از گام های اصلی موفقیت عنوان و تصریح کرد: بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان به دلیل اضطراب، سوالات امتحانی را با توجه و دقت نمی خوانند و یا بدلیل کاهش تمرکز پاسخ صحیح را به یاد نمی آورند.

وی همچنین، نداشتن برنامه درسی منظم، مرور نکردن درس ها، فشار خانواده ها برای کسب نمره بالاتر، بی خوابی و تغذیه ناسالم از علل  استرس و کاهش تمرکز در جلسات امتحانی، عنوان کرد.

 عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: برنامه ریزی منظم در خواندن درس ها، انجام تنفس طبی، پرهیز از مصرف زیاد مواد کافئین دار و محرک، خواب به موقع و کافی، مصرف دمنوش سیب و دمنوش به، فالوده سیب، گلاب، عرق بیدمشک و عسل برای موفقیت بیشتر در امتحانات اثر گذار است.

وی ادامه داد: از دیدگاه طب ایرانی، هر غذایی کیفیتی به لحاظ گرمی و سردی و تری و خشکی دارد و نوع غذا باید متناسب با مزاج هر فرد باشد.

وی با اشاره به اینکه، افرادی که دچار زودخشمی و اضطراب و عدم تمرکز هستند، نباید در خوردن غذاهای تند و تیز افراط کنند، افزود: مصرف غذاهای گرم رو به اعتدال مانند انواع خورشت ها مثل خورشت بادام، فسنجان بادام، خورشت سیب و آلو، خورشت به و آلو، شیر بادام برای این گروه مناسب است. از جمله مغزیجاتی که در طب ایرانی تقویت کننده مغز ذکر شده، بادام است. بنابراین توصیه می شود، برای افزایش حافظه و بهبود عملکرد مغزی در حد اعتدال بادام درختی، مویز، فندق، نخود و کشمش استفاده شود.

عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در مورد افرادی که هنگام مطالعه دچار افت قند می شوند و یا تمایل به مصرف شیرینی دارند، کشمش، مویز، حلوای بادام، شله زرد و حریره بادام توصیه می شود.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید