پرداخت 2500 میلیارد تومان از مطالبات بیمه ای تا هفته آینده

مطالبات بیمه ای

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران از پرداخت 2500 میلیارد تومان از مطالبات بیمه ای تا هفته آینده خبر داد و گفت: 107 بیماری خاص تحت پوشش صندوق بیماران صعب العلاج قرار دارد.

به گزارش وبدا، دکتر محمد مهدی ناصحی در نشست خبری در ستاد وزارت بهداشت، گفت: 45 میلیون ایرانی تحت پوشش بیمه سلامت ایران هستند که بزرگترین صندوق بیمه سلامت صندوق روستاییان و عشایر است با 20 میلیون عضو است.

وی با بیان این که صندوق بیمه همگانی که پنج دهک اول را پوشش می دهد با ۹ تا ۱۲ میلیون عضو دومین صندوق بزرگ ماست، گفت: صندوق کارکنان و صندوق سایر هم داریم که این صندوق ها خدمات پزشکی، دارویی، جراحی را پوشش می دهند و تامین منابع مالی از وظایف گسترده آنهاست.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این که البته صندوق های ما پاسخگوی همه نیازها نیستند، اظهار داشت: محدودیت های اعتباری داریم و بودجه ها برای پوشش کافی خدمات باید سه برابر شوند.

رشد 43 تا 46 درصدی اعتبارات در سال 1404

ناصحی از رشد 43 تا 46 درصدی اعتبارات سازمان بیمه سلامت ایران در سال 1404 خبر داد و افزود: در حال حاضر بسیاری از خدمات بیمه های تکمیلی باید در بیمه های پایه باشند ولی به دلیل کمبود منابع نیستند. تجمیع منابع در بیمه های پایه و کنار هم قرار گرفتن صندوق های بیمه می تواند به پوشش مناسب خدمات کمک کند.

وی با تاکید بر این که کنار هم قرار گرفتن حق ییمه ها موجب افزایش منابع برای پوشش بهتر خدمات خواهد شد، گفت: با این اقدام پوشش خدمات بیمه ای برای ۸۰ میلیون نفر ممکن خواهد شد و دیگر نیازی به بیمه تکمیلی نیست.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این که افرادی که نیاز به هزینه های بالا دارند یا اصطلاحا کمرشکن می شوند اگر از مسیر درستی مانند ارجاع به بیمه ها مراجعه کنند باید تا ۱۰۰ درصد مورد پوشش قرار گیرند، اظهار کرد: هم اکنون با این وضعیت فاصله داریم و باید سیستم نظام ارجاع اجرایی شود تا به این هدف برسیم.

ورود بیمه سلامت به حوزه پیشگیری

دکتر ناصحی خاطرنشان کرد: سازمان بیمه سلامت ایران 1.5 سال است که به حوزه پیشگیری ورود کرده  و برنامه خدمات بیمه ای از نخستین روزهای بارداری تا زمانی که فرد به دوران بازدهی برسد یعنی ۱۰۰۰ روز اول زندگی پایلوت شده و نتایج خوبی به  دست آمده است که به سلامت مادر و رفع تهدیدهای جنین و مادر کمک می کند که امیدواریم در بستر شبکه بهداشتی توسعه یابد.

وی در خصوص اجرای برنامه پزشک خانواده گفت: رییس جمهور که در اجرای این برنامه در روستاها نقش زیادی داشته علاقمند به اجرای کشوری برنامه است و بیمه ها و انجمن‌های صنفی نیز با خرید خدمت و نظارت بر حسن اجرا، به این برنامه کمک خواهند کرد.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران از تحت پوشش بودن ۱۰۷ بیماری خاص در صندوق بیماران صعب العلاج خبر داد و ابراز داشت: ۸۰ درصد منابع این صندوق برای پوشش دارویی به ویژه داروهای سرطانی هزینه می شود و تاکنون 66 تا 70 دارو که اکثرا گرانقمیت هستند تحت پوشش این صندوق قرار گرفته است.

مطالبات بیمارستان های دولتی تا شهریورماه پرداخت شده است

وی از پرداخت مطالبات بیمارستان‌های دولتی از بیمه سلامت ایران خبرداد و گفت: مطالبات تا شهریورماه پرداخت شده و برای پرداخت کامل مطالبات بخش های دولتی و خصوصی ۲۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با تاکید بر این که این سازمان ثابت کرده که پرداخت هایش به روز است، اظهار داشت: تاخیرهای اخیر به دلیل نوسانات نرخ ارز بوده زیرا پرداخت مابه التفاوت ارز دارو به عهده سازمان هدفمندی است و ما در این زمینه اختیاری نداریم.

مطالبات داروخانه ها از بیمه سلامت هر ماه 1000 میلیارد تومان

دکتر ناصحی یادآور شد: مطالبات داروخانه ها هر ماه ۱۰۰۰ میلیارد تومان است که در آبان ماه بیش از این میزان نیز پرداخت شده است. پزشکان مطب دار نیز هفته آینده مطالبات خود را دریافت می کنند.

وی با بیان این که رایگان شدن هزینه های درمان کودکان زیر 7 سال برای مراکز بیمارستانی مخصوص اطفال مشکلاتی ایجاد کرده است، گفت: طبق محاسبات می توانیم تا ۵۰ درصد از مطالبات شان را پرداخت کنیم. 50 درصد از مطالبات شهریور و مهرماه این بیمارستان ها نیز از محل همان ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار پرداخت خواهد شد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به پوشش 70 تا 100 درصدی داروهای بیماران خاص، تصریح کرد: فهرست داروهای جدید برای پوشش بیمه ای توسط شورای عالی بیمه و سازمان غذا و دارو به این سازمان اعلام می شود که تاکنون چیزی اعلام نشده است.

ناصحی ورود فهرست داروهای جدید به سامانه را برای پوشش بیمه ای روندی تدریجی دانست و خاطرنشان کرد: ماهانه در بخش سلامت حدود ۶۵۰۰ میلیارد تومان به موسسات طرف قرار داد می پردازیم و با توجه به رشد هزینه ها کسری بودجه داریم.

وی با یادآوری این که رشد هزینه ها محسوس است و ماهانه ۲۵۰۰ میلیارد تومان به هزینه های بیمه سلامت ایران افزوده می شود، گفت: رشد 68 درصدی هزینه های ما که از خرداد امسال شروع شد در بودجه ها لحاظ نشده است و پیش بینی می کنیم تا پایان سال ۲۰ همت کمبود منابع خواهیم داشت که یکی از علل تاخیر پرداخت ها همین امر خواهد بود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: این رقم به جز ارز دارو خواهد بود. همچنین باید منتظر بمانیم تا برنامه پزشک خانواده و اعتبار آن نیز تعیین تکلیف شود.

ضرورت توجه به دستمزد جراحان پیوند

ناصحی با بیان این که عمل های پیوند در کشور عمل های استراتژیک هستند، خاطرنشان کرد: حوزه سلامت پیشرفت‌های زیادی داشته و در همه زمینه های پیوند، ایران در دنیا حرف برای گفتن دارد. اساتید به نامی در این حوزه داشته و در منطقه مرجع هستیم به نحوی که بیماران خارجی زیادی برای پیوند به ایران می آیند و حیف است که با برخی سیاستگذاریها این حوزه تهدید شود.

وی با اشاره به این که پیوند قلب نوزاد 3 کیلویی کار حساس و بزرگی است که جراح را 8 تا 12 ساعت سرپا نگه می دارد ولی دستمزدش کم است، ادامه داد: برخی منابع در حوزه جراحی های پیوند کافی نیست و باید بازبینی شود و با معاونت درمان وزارت بهداشت در این خصوص رایزنی شده است. گاهی دستمزد پیوندهای پیچیده زیر ۲.۵ میلیون تومان است که این ارقام ظلم به پزشکان است و آنها را دلسرد و ناامید کرده و برای دانشجویان پزشکی و رزیدنت ها برای تعقیب این رشته ترغیب کننده نیست.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این که ایران در چاقی در کودکان در منطقه اول و در چاقی بزرگسالان بعد از مصر اول است، گفت: چاقی مادر بسیاری از بیماری هاست که هزینه های زیادی به نظام سلامت تحمیل می کند.

دکتر ناصحی اضافه کرد: تعداد داروهای تحت پوشش سازمان بیمه ایران هم اکنون حدود ۲ هزار قلم است و در صندوق خاص هم ۶۶ تا ۷۰ قلم داروی گرانقیمت که عمدتا سرطانی ها و داروهای آنتی بادی ها گران و پرمصرف هستند، تحت پوشش قرار دارد.

پوشش 70 درصدی داروی بیماران SMA

وی با اشاره به پوشش 70 درصدی شربت بیماران SMA اظهار کرد: این شربت تولید داخل شده و با هماهنگی نهادها از محل صندوق بیماران خاص ۷۰ درصد هزینه هایش را تامین کردیم و هم اکنون از ۱۰۵۰ نفر بیماران اس ام ای ۸۰۰ بیمار وارد سامانه شده اند و ۲۰۰ نفر باقیمانده نیز به زودی وارد سامانه می شوند.

مدیرعامل بیمه سلامت ایران تصریح کرد: عربالگری بیماران SMA به ویژه بیماران تیپ یک که زندگی سخت و پرهزینه ای دارند باید مد نظر قرار گیرد.

پوشش بیمه ای 100 هزار زوج نابارور

وی در پایان با اشاره به پوشش 100 هزار زوج نابارور توسط سازمان بیمه سلامت ایران در خصوص پوشش خدمات ناباروری اظهار داشت: سال قبل ۷۸۰ میلیارد تومان منابع درمان ناباروری بود ولی ما بیش از ۱۰۵۰ میلیارد هزینه کردیم و خدمات زیادی در زمینه ناباروری تحت پوشش ماست. هم اکنون در بخش دولتی ۹۰ درصد و در بخش خصوصی 70 درصد هزینه های ناباروری را پوشش می دهیم.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید