تشدید نظارتهای بهداشتی در دو شهر مذهبی مشهد و قم به مناسبت نیمه شعبان و جشن میلاد امام عصر (عج)
![](https://rian.ir/wp-content/uploads/2025/02/d8aad8b4d8afdb8cd8af-d986d8b8d8a7d8b1d8aad987d8a7db8c-d8a8d987d8afd8a7d8b4d8aadb8c-d8afd8b1-d8afd988-d8b4d987d8b1-d985d8b0d987_67ae3232545fb-840x560.jpeg)
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از آماده باش سراسری دانشگاههای علوم پزشکی به مناسبت جشن نیمه شعبان و سالروز میلاد منجی عالم بشریت حضرت امام عصر (عج) خبر داد و گفت: کارشناسان بهداشت محیط بهطور مستمر در حال کنترل وضعیت بهداشت محیط هستند.
![](https://behdasht.gov.ir/thumbnail/450-300_100_1/uploads/1/2025/Feb/13/12.jpg)
مهندس محسن فرهادی رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار وبدا با اشاره به اقدامات ویژه برگزاری جشن و سرور به مناسبت میلاد امام عصر (عج) در سراسر کشور از تمهیدات بهداشتی اتخاذ شده برای برگزاری این جشن بزرگ در کشور خبر داد.
وی از آمادهباش سراسری دانشگاههای علوم پزشکی به مناسبت جشن نیمه شعبان و سالروز میلاد منجی عالم بشریت حضرت امام عصر (عج) خبر داد و گفت: با ابلاغ معاون بهداشت، دستورالعملی سراسری برای آمادهباش کلیه دانشگاههای علوم پزشکی، بهویژه در شهرهایی که پذیرای مسافران زیارتی هستند، صادر کردهایم. بهخصوص در شهر مقدس قم که مراسم متعددی در مسجد مقدس جمکران و سایر اماکن مذهبی برگزار میشود، همکاران بهداشت محیط در دانشگاه علوم پزشکی قم در حالت آمادهباش قرار دارند.
وی افزود: تیمهای نظارتی این دانشگاهها فعالیت خود را آغاز کردهاند و در ایام اوج حضور زائران، بهصورت شبانهروزی و مستمر در حال کار خواهند بود.
مهندس فرهادی گفت: هدف از این فعالیتها، حفظ سلامت زائران و جلوگیری از شیوع بیماریهای فصلی و غذایی است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه به برخی از توصیههای بهداشتی به زائران و نذرکنندگان پرداخت و گفت: زائرانی که قصد توزیع نذری دارند، باید از آشپزان حرفهای و دارای کارت بهداشت استفاده کنند تا از بروز خطرات بهداشتی جلوگیری شود. این کار باعث میشود تا مواد غذایی با استانداردهای لازم تهیه و توزیع شوند.
وی افزود: در صورت توزیع غذا در فاصلهای بیش از دو ساعت، باید زنجیره گرمایی آن حفظ شود و در غیر این صورت، پیش از مصرف، غذا باید مجدداً گرم شود تا از مشکلات احتمالی ناشی از غذاهای سرد جلوگیری شود.
رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت همچنین بر استفاده از ظروف یکبار مصرف مناسب تاکید کرد و گفت: برای مواد غذایی گرم، باید از ظروف یکبار مصرف مناسب مانند پلیاتیلن مخصوص استفاده شود. این ظروف باید بهویژه برای نوشیدنیهای داغ مانند شیر و چای که در فصل سرما مصرف میشوند، استفاده شوند.
وی در ادامه با تاکید بر رعایت بهداشت فردی در ایام شلوغ زیارتی خاطرنشان کرد: افرادی که علائم سرماخوردگی یا بیماریهای تنفسی دارند، باید از حضور در جمعها و مراسم خودداری کنند. استفاده از ماسکهای پزشکی برای افرادی که در معرض خطر هستند، امری ضروری است.
وی همچنین توصیه کرد: در ایام سرد سال، تهویه مناسب در اماکن سربسته اهمیت ویژهای دارد. بسته بودن فضا و حضور افراد بیمار میتواند موجب شیوع سریع بیماریها شود، بنابراین باید اطمینان حاصل شود که
فضاهای عمومی بهویژه در مساجد و تکایا به درستی تهویه شوند.
مهندس فرهادی در بخش دیگری از صحبتهای خود بر استفاده از تجهیزات مدرن نظارتی برای کنترل بهداشت مواد غذایی و محیط زیست اشاره و بیان کرد: تیمهای نظارتی مرکز سلامت و محیط کار در اماکن زیارتی، بهویژه در جمکران، بهصورت ثابت و سیار حضور دارند. این نظارتها با استفاده از تجهیزات پرتابل و موبایلی انجام میشود که امکان سنجش دما، کنترل کیفیت روغن و بررسی بار میکروبی سطوح و مواد غذایی را فراهم میکند.
وی افزود: کارشناسان بهداشت محیط در تمامی مراحل پخت و توزیع غذا حضور دارند و بهطور مستمر در حال کنترل وضعیت بهداشت محیط هستند. این نظارتها کمک میکند تا اطمینان حاصل کنیم که مواد غذایی بهصورت بهداشتی و سالم در اختیار زائران قرار گیرد.
وی همچنین به استفاده از آزمایشگاههای تخصصی بهداشت محیط اشاره کرد و گفت: آزمایشگاههای کنترل آب شرب و همچنین آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی در حال نظارت دقیق بر کیفیت آب و مواد غذایی در اماکن زیارتی هستند. این آزمایشها بهویژه در مناطقی که آب شرب بهصورت تانکری یا از طریق سامانههای آبرسانی تأمین میشود، انجام میشود. در صورت بروز مشکلات، نمونهبرداریهای لازم از غذا و آب انجام و به آزمایشگاههای کنترل غذا ارسال میشود.
مهندس فرهادی در پاسخ به سوالی درخصوص گستردگی فعالیتها و اقدامات کنترلی گفت: تمرکز فعالیتها بیشتر در سه شهر مذهبی کشور شامل قم، مشهد و شیراز است. در این شهرها، تیمهای بهداشت محیط فعالیتهای خود را تشدید کردهاند. در مشهد و قم، همکاران ما بهطور ۲۴ ساعته در حال نظارت هستند و در تهران نیز نظارت ویژهای بر مراسم مساجد و محافل مذهبی داریم.
وی ادامه داد: همکاران ما حتی در ایام تعطیلات نیز از ساعت ۸ شب تا ۸ صبح بهطور مستمر در حال فعالیت هستند. در قم و مشهد تیمهای ثابت و سیار مستقر شدهاند تا هرگونه مشکل بهداشتی را بهسرعت شناسایی و حل کنند.
وی در پایان از رسانه ها درخواست کرد که با همکاری بیشتر، اطلاعرسانیهای بهداشتی را در میان مردم افزایش دهند تا همگان از خطرات بهداشتی احتمالی آگاه شوند و در حفظ سلامت عمومی سهیم باشند.
دیدگاهتان را بنویسید