شهید رهنمون الگویی ماندگار برای جامعه پزشکی است

یازدهمین آیین اعطای جایزه ملی شهید دکتر «محمدعلی رهنمون» و کنگره علمی طب رزم با حضور مسئولان کشوری و استانی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مجتمع خدمات رفاهی بعثت برگزار شد.

به گزارش وبدا، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه کرمانشاه، در این آئین اظهار کرد: شهید رهنمون از شهدای شاخص دوران دفاع مقدس و الگویی ماندگار برای جامعه پزشکی است. 
 حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌الله غفوری در این مراسم با بیان اینکه برخی از شهدای شاخص در دوران دفاع مقدس و سایر دوران‌ها مصداق عمل به آیه شریفه (۴۶ سوره سبأ) بودند گفت: آن‌ها در شرایطی به میدان جهاد و یاری دین خدا گام نهادند که یا تنها بودند یا تنها یارانی محدود داشتند.
 
وی  با اشاره به رشادت‌های شهید دکتر رهنمون در دوران دفاع مقدس، او را مصداقی بارز از ایثار و جهاد در عرصه پزشکی و امدادرسانی دانست و گفت: در استان کرمانشاه شهید شاخصی به نام سید محمد سعید جعفری داریم که رهبر معظم انقلاب در سفری که در سال ۱۳۹۰ به استان کرمانشاه داشتند، چندین بار در سخنرانی‌های خود از این شهید و یارانش یاد کردند و مهم‌ترین ویژگی شاخص این شهید، حرکت خودجوش او و یارانش به مناطق مورد حمله بود. 
 
حجت‌الاسلام والمسلمین غفوری با اشاره به زندگی‌نامه شهید حاج‌قاسم سلیمانی، گفت: می‌توان فهمید که سردار دل‌ها، با اینکه در دوران جوانی بود و شرایط جنگ بسیار دشوار بود، از شهر کرمان به‌عنوان یک نیروی مردمی بسیجی به همراه جمعی از جوانان، به مناطق جنگی آمد. این حرکت نیز مصداق آیه شریفه است.
نماینده ولی‌فقیه در استان کرمانشاه تصریح کرد: شهید رهنمون نیز همانند دیگر شهدا، مصداق آیه شریفه (۴۶ سوره سبأ) است. او در شرایطی وارد میدان شد که پیشتاز در ارائه خدمات امدادرسانی و پزشکی و درمان مجروحان در دشوارترین و غریب‌ترین لحظات جنگ بود.
 
وی در پایان، گفت: همه شهدا برای ما الگو هستند. البته هنوز فرصت کافی برای معرفی همه شهدا به نسل جوان فراهم نشده است. شناساندن شهدا، وظیفه‌ای است که بر دوش همگان قرار دارد.
 
 
شهید رهنمون نقش جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس را به تصویر کشید
 
همچنین دکتر حبیبی استاندار کرمانشاه نیز با اشاره به رشادت‌های مردم این استان در دوران دفاع مقدس، از ایستادگی و مقاومت مردم کرمانشاه به‌عنوان یکی از افتخارات تاریخ جمهوری اسلامی یاد کرد.
 
وی گفت: شهید رهنمون را باید مبتکر طب رزم نامید، وی با هنرنمایی خود، نقش جامعه پزشکی را در دوران دفاع مقدس به تصویر کشید و امروز باید رفتار و عملکرد او الگویی برای جامعه پزشکی باشد.
 
وی  افزود: کرمانشاه به تعبیر مقام معظم رهبری، چهره زیبای ایران و سینه ستبر ایران اسلامی است. جنگ در کرمانشاه آغاز شد و در همین استان نیز به پایان رسید. مردم کرمانشاه با رشادت‌های خود در تنگه چهارزِبَر، ضربه نهایی را به دشمنان انقلاب وارد کردند.
 
استاندار کرمانشاه با اشاره به مقاومت مردم این استان در برابر حملات دشمن در دوران دفاع مقدس گفت: کرمانشاه قریب به هزار بار بمباران شد، اما هرگز سر تسلیم فرود نیاورد. این استان دین خود را به انقلاب، نظام و جمهوری اسلامی ادا کرده است.
 
وی در ادامه با تشریح شرایط جنگ تحمیلی و حمایت‌های جهانی از رژیم بعث عراق، خاطرنشان کرد: جنگ، حرکتی خشونت‌آمیز و سیاستی آغشته به خون است. اما ما جنگ را آغاز نکردیم؛ بلکه دفاع کردیم. از حیثیت، ناموس، عزت و خاک پاک ایران اسلامی دفاع کردیم و همین امر موجب شد که واژه دفاع مقدس معنا پیدا کند.
 
استاندار کرمانشاه به پیچیدگی‌های جنگ ایران و عراق اشاره کرده و تصریح کرد: این جنگ یکی از پیچیده‌ترین جنگ‌های تاریخ معاصر بود که در آن، بیش از ۴۴ کشور از عراق حمایت کردند تا جمهوری اسلامی را به زانو درآورند. اما لطف خداوند و روحیه جهاد و ایثار در میان مردم ایران، موجب شد که ایران اسلامی سربلند از این آزمون بیرون بیاید.
 
دکتر حبیبی با اشاره به نقش مهم حوزه بهداشت و درمان در دوران دفاع مقدس و بحران‌های مختلف افزود: حوزه بهداشت و درمان در نظام جمهوری اسلامی، کارنامه‌ای درخشان دارد. در دوران جنگ، کرونا و سایر بحران‌ها، اقدامات قابل‌توجهی صورت گرفته است که از جمله آن‌ها می‌توان به انجام ۵۰ هزار پیوند کلیه و ۷ هزار پیوند کبد اشاره کرد.
 
استاندار کرمانشاه با گرامیداشت یاد و خاطره شهید دکتر رهنمون، گفت: شهید رهنمون را باید مبتکر طب رزم نامید.
 وی با هنرنمایی خود، نقش جامعه پزشکی را در دوران دفاع مقدس به تصویر کشید و امروز باید رفتار و عملکرد او الگویی برای جامعه پزشکی باشد.
وی  با تأکید بر لزوم پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت، خاطرنشان کرد: فرهنگ ایثار و شهادت باید در جامعه زنده بماند، خدمت صادقانه به مردم، وحدت ملی و تبعیت از ولایت فقیه، مهم‌ترین درس‌هایی است که باید از دفاع مقدس بگیریم تا مسیر انقلاب اسلامی همچنان با اقتدار ادامه یابد.
 
استاندار کرمانشاه با گرامیداشت یاد و خاطره شهید دکتر رهنمون، گفت: شهید رهنمون را باید مبتکر طب رزم نامید. وی با هنرنمایی خود، نقش جامعه پزشکی را در دوران دفاع مقدس به تصویر کشید و امروز باید رفتار و عملکرد او الگویی برای جامعه پزشکی باشد.
 
ارزش‌های انقلابی جامعه پزشکی باید معرفی شوند
 
درادامه این آئین سردار سعید بینات معاون سلامت، آموزش پزشکی و دفاع زیستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز گفت: دهه اول اسفند ماه هر سال یادآور دو رخداد مهم در نظام سلامت کشور است. نخست، ششم اسفند ماه سال ۱۳۶۲ که رئیس و مدیر بیمارستان صحرایی حضرت خاتم(ص)، شهید رهنمون و شهید خداپرست در منطقه طلائیه، هنگام ادای فریضه صبحگاهی به درجه عظیم شهادت نائل آمدند.
 
معاون سلامت، آموزش پزشکی و دفاع زیستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این همایش گفت: حقیقت روشن و والایی از شیدایی و دلدادگی جامعه پزشکی برای همراهی با مردم و پیروی از آرمان‌های انقلاب اسلامی، حقیقتی تابناک است که هنوز در رسانه‌های کشور به‌طور کامل معرفی نشده است.
 
وی افزود: همچنین هشتم اسفند ماه سال ۱۳۶۴، یادآور حمله‌ی غیرانسانی رژیم بعثی به بیمارستان صحرایی حضرت فاطمه زهرا(س) در منطقه چویده آبادان است. حادثه‌ای که برخلاف تمامی موازین بین‌المللی مبنی بر ایمنی مراکز درمانی، بیمارستان صحرایی هدف حمله شیمیایی دشمن قرار گرفت.
 
 معاون سلامت، آموزش پزشکی و دفاع زیستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه این دو رخداد بزرگ، بخشی از روایت همیشگی وابستگی ناگسستنی جامعه پزشکی به ارزش‌های دینی و انقلابی است، تصریح کرد: این حقیقت روشن و والایی از شیدایی و دلدادگی جامعه پزشکی برای همراهی با مردم و پیروی از آرمان‌های انقلاب اسلامی، حقیقتی تابناک است که هنوز در رسانه‌های کشور به‌طور کامل معرفی نشده است.
 
وی با بیان اینکه آیین جایزه ملی شهید دکتر رهنمون، که امسال برای یازدهمین سال در کرمانشاه برگزار می‌شود، تلاشی است برای معرفی این حقیقت بزرگ به نسل جوان جامعه پزشکی، افزود: هدف این جایزه، دو نکته مهم را در نظر دارد؛ نخست روایت ایثار و همراهی جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس که بیش از ۵۰ بیمارستان صحرایی و ۸۰۰ کرس امدادی در کنار انجام بیش از ۱۰۰ هزار عمل جراحی حیات‌بخش، به کمک رزمندگان شتافتند. این میراث فرهنگی بزرگ باید هر سال و هر روز بازخوانی شود و نسل جوان جامعه پزشکی با آن انس گیرد.
 
سردار بینات ادامه داد: خدمات ارائه شده در دوران دفاع مقدس، مطابق با استانداردهای علمی و پزشکی روز بوده و به‌طور مؤثر برای نجات جان رزمندگان انجام می‌شد.
 
وی با تأکید بر اهمیت برگزاری سالیانه این آئین، افزود: این مراسم تأکیدی است بر انقلابی بودن جامعه پزشکی، که در شرایط سخت، جان خود را به خطر انداخت تا سلامت و آرامش را به جامعه هدیه کند. انقلابی بودن و حفظ این روحیه انقلابی برای این جامعه، ارزشی بزرگ و الهام‌بخش است.
دکتر سروش سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این همایش ضمن خیر مقدم به حاضرین گفت: بر شهدای ۸ سال دفاع مقدس و  شهید رهنمون، این شهید بزرگوار درود و سلام می فرستیم و یاد و خاطره این شهدای والامقام را گرامی می داریم.
 
وی افزود: همان طور که می دانید کرمانشاه به فرموده مقام معظم رهبری سینه ستبر ایران اسلامی است .
 
دکتر سروش تصریح کرد: در دوران ۸ سال دفاع مقدس  استان کرمانشاه  برای عزیزانی که از استان های دیگر به کرمانشاه می آمدند جبهه بود و برای کرمانشاهیان که همیشه در صحنه های دفاع مقدس حضور داشتند و مورد آماج حملات هوایی و موشکی دشمن قرار میگرفتند پشت جبهه محسوب می شد.
 
وی با بیان اینکه شما عزیزان به استانی آمده اید که بیش از ۹۸۰۰ شهید را تقدیم دفاع مقدس و کیان مملکت و نظام جمهوری اسلامی کرده است گفت: افتخار می کنم که در این کنگره ارزشمند و به منظور پاسداشت مقام والای شهید محمد علی رهنمون و مقام شهدای والامقام به ویژه شهدای پزشک و خانواده های معظم این عزیزان در خدمت شما هستم.
 
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افتخار می کند که در دفاع مقدس بیش از بیست شهید  به نظام مقدس جمهوری اسلامی تقدیم کرده است .
 
دکتر سروش تصریح کرد: همچنین در بحث سلامت و دفاع از سلامت حدود هجده نفر شهید سلامت در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه جان خود را برای نجات جان هم استانی ها و  در راه حفظ سلامتی آنها از دست دادند.
 
وی افزود: ۳۳۹ نفر جانباز سرافراز و ۱۳۰ نفر آزاده بزرگوار در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه فعالیت می کنند و من افتخار می کنم که جز این جامعه هستم و از طرف این جامعه از حضور شما عزیزان در این همایش ملی  تشکر می کنم و امیدوارم بتوانیم با ادامه دادن راه شهدا همواره در مسیر پیشرفت کشور گام برداریم.
همچنین سردار «بهمن ریحانی» فرمانده سپاه حضرت نبی  اکرم (ص) استان نیز با بیان اینکه امروز این کنگره با روز تشییع پیکر شهدای قهرمان جبهه مقاومت، شهید سید حسن نصرالله و شهید صفی‌الدین، هم‌زمان شده است، اظهار داشت: سید حسن نصرالله فقط یک فرد نبود که بخواهیم او را صرفاً یک شخصیت بنامیم، بلکه یک راه، یک مکتب، یک فرهنگ و حتی یک امت بود. 
 
فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه گفت: مسیر مقاومت با شهادت هموارتر می‌شود و پیروز واقعی کسی است که با عزت و اقتدار، مقاومت کند و حقوق ملت خود را حفظ کند.
 
 
فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه افزود: شهید نصرالله در مسیر بعثت انبیا گام برداشت و برای نجات انسان‌ها از ظلم و جور مستکبران و جنایتکاران تلاش کرد. فرهنگ و علوم او بر پایه فرهنگ عاشورایی و تعالیم امام حسین (ع) بود.
 
 
وی خاطرنشان کرد: شهید نصرالله زینت لباس روحانیت، زینت دین و عزت اسلام بود، وی تصورات و نگاه ما را به اصحاب عاشورا و یاران پیامبر نزدیک‌تر کرد و تمام زندگی باعزت خود را برای نجات مسلمانان وقف کرد.
 
سردار ریحانی گفت: امروز، پیکر پاک او و شهید صفی‌الدین در بیروت به خاک سپرده می‌شود. دشمنان احمق ما گمان می‌کردند که با حذف او، مسیر مقاومت خاموش خواهد شد، اما در واقع، پس از شهادت او، این مسیر پرفروغ‌تر شد.
 
 
فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه تصریح کرد: امروز، دشمنان مجبور به مذاکره شده‌اند. اما پیروز کسی است که در پای میز مذاکره، همه شروطش پذیرفته شود، نه آنکه هزاران زن و کودک بی‌گناه را بکشد. پیروز واقعی کسی است که با عزت و اقتدار، مقاومت کند و حقوق ملت خود را حفظ کند.
 
 
وی تأکید کرد: دکتر رهنمون نمونه بارز یک پزشک متعهد، باایمان و اخلاق‌مدار بود که در راه نظام جمهوری اسلامی جان خود را نثار کرد. او در حال قنوت و نماز، در عملیات خیبر به شهادت رسید. نقش مهم او در سازمان‌دهی بهداری رزمی و تجهیز بیمارستان‌های صحرایی، تا امروز هم زبانزد است.
 
 
سردار ریحانی ادامه داد: امروز ما در این کنگره جمع نشده‌ایم که فقط از مقام شهید تجلیل کنیم، بلکه باید بدانیم که راه و هدف شهدا چه بود. آن‌ها برای دفاع از نظام اسلامی جان خود را فدا کردند. دفاع از نظام اسلامی، از نماز هم بالاتر است و از اوجب واجبات محسوب می‌شود، چرا که اگر نظام اسلامی نباشد، نه دینی باقی می‌ماند و نه نمازی.
 
 
فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه افزود: دشمنان ما به دنبال این هستند که نام و فرهنگ شهید را از قلب‌های ما پاک کنند. اما ما باید در این جلسات، راه و فرهنگ شهیدان را زنده نگه داریم. 
 
 
سردار ریحانی خاطرنشان کرد؛ با توجه به صف‌بندی‌هایی که امروز در برابر نظام اسلامی شکل گرفته، می‌توان گفت: کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا. نمی‌توان عاشورا را فقط به سال ۶۱ هجری محدود کرد.
 
فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه:  امروز دشمنان در تلاش‌اند که قلب‌های ما را تسخیر کنند، اما اگر نظام اسلامی آسیب ببیند، اسلام آسیب دیده است. آن‌ها به دنبال گرفتن اسلام ناب از ما هستند؛ اسلامی که اگر از میان برود، دیگر نامی از شهید، شهادت و فرهنگ ایثار باقی نخواهد ماند.
 
 
وی تصریح کرد: ما در هیچ دوره‌ای چنین فشار اقتصادی‌ای را تجربه نکرده‌ایم. هدف دشمن این است که ما را به زانو دربیاورد، اما به لطف خدا موفق نشده است. شهدای ما، مانند شهید رهنمون، بر اساس این فرهنگ پرورش یافتند؛ فرهنگی که دفاع از نظام اسلامی را در هر شرایطی ضروری می‌داند. این دفاع، فقط به دوران جنگ محدود نمی‌شود، بلکه در هر زمانی که نظام اسلامی به آن نیاز داشته باشد، باید در میدان حاضر بود.
 
 
وی تأکید کرد: دشمنان می‌خواهند ما را بی‌انگیزه کنند، استقامت و مقاومت را از ما بگیرند، مجاهد تنها کسی نیست که اسلحه به دست می‌گیرد. هر کس که در مسئولیت خود، چه کارگر باشد و چه پزشک، وظیفه‌اش را درست انجام دهد و در برابر دشمنان، با تعهد و مسئولیت‌پذیری کار کند، در مسیر جهاد است. امروز شمشیر ما، قلم است؛ سلاح ما، تیغ جراحی است. 
 
وی اظهار داشت: هدف از برگزاری این یادواره‌ها این است که راه را گم نکنیم. باید از شهید تجلیل کنیم، خاطرات و خوبی‌های او را بازگو کنیم، اما مسیرش را هم ادامه دهیم. امروز، به برکت خون شهدا، دانشمندان و فناوران ما در حوزه تهدیدات سخت نظامی، به چنان پیشرفتی رسیده‌اند که هیچ نگرانی‌ای در این زمینه نداریم. هم دشمنان و هم دوستان، قدرت ما را درک کرده‌اند. اما همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند، تهدیدات نرم‌افزاری بسیار پیچیده‌تر و خطرناک‌تر از تهدیدات سخت‌افزاری است.
 
 
فرمانده سپاه حضرت نبی  اکرم (ص) استان کرمانشاه ادامه داد: جنگ نرم یعنی دستکاری افکار عمومی، ایجاد تردید در اراده‌ها، شکستن انگیزه مردم و بی‌انگیزه کردن نسل جدید. اما به خدا سوگند، دشمنان در این مسیر موفق نبوده‌اند، نیستند و نخواهند بود. نمونه بارز آن، حضور پرشور مردم در راهپیمایی‌هاست. با وجود همه فشارهای اقتصادی، تهدیدات و تبلیغات رسانه‌ای، مردم امسال پرشورتر از همیشه در صحنه حاضر شدند.

 
 
سردار ریحانی تأکید کرد: مردم از برخی مسئولان بی‌کفایت و نالایق گله‌مندند، مشکلات اقتصادی و معیشتی دارند، اما در پای اصول انقلاب کوتاه نیامده‌اند. دشمنان ما این حقیقت را نمی‌فهمند. به لطف خدا، نظام اسلامی پابرجاست و تا زمانی که ما بر اساس اصول اعتقادی و محکمات انقلاب حرکت می‌کنیم، این نظام با شتاب به مسیر خود ادامه خواهد داد.
linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید