همه چیز درباره شیردهی؛ تغذیه تکمیلی و از شیر گرفتن کودک

متخصص کودکان گفت: شیردهی علاوه بر تأمین نیازهای تغذیهای، پیوند عاطفی عمیقی میان مادر و کودک ایجاد میکند و روند از شیر گرفتن نیز باید تدریجی باشد.
محمود راوری متخصص کودکان، عضو هیئت مدیره انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران، مربی ارشد کشوری و مشاور شیردهی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شیردهی تا دو سالگی و حتی بیشتر توصیه شده است. تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی کافی بوده و بعد از آن، تغذیه تکمیلی آغاز میشود.
وی افزود: در این دوره، تنها شیر مادر برای نوزاد کافی است و تمام مواد مغذی مورد نیاز را تأمین میکند. نیازی به افزودن غذای کمکی تا قبل از شش ماهگی نیست.
شروع تغذیه تکمیلی پس از شش ماهگی
راوری ادامه داد: پس از شش ماهگی، کودک به تغذیه بیشتری نیاز دارد. تغذیه کمکی شامل پورههای میوه، سبزیجات و غلات است که باید به تدریج و همراه با شیر مادر داده شود و پس از یک سالگی، کودک میتواند از غذای خانواده مصرف کند، اما شیر مادر همچنان بخش مهمی از رژیم غذایی او باقی میماند. در این دوره، باید از ارائه غذاهای تند و پرنمک خودداری شود.
دو سالگی و ادامه شیردهی چگونه است؟
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که شیردهی تا دو سال و در صورت تمایل مادر و کودک، حتی بیشتر ادامه یابد. در برخی فرهنگها، شیردهی تا سه یا چهار سالگی نیز رایج است و مادر برای کاهش استرس کودک و جلوگیری از مشکلات جسمی مادر، از شیر گرفتن باید تدریجی بوده و از حذف یک وعده ظهر گاهی، پس از دو هفته، حذف وعده صبحگاهی، حذف وعده عصرگاهی و در نهایت، حذف وعده شبانگاهی که بیشترین وابستگی را دارد.
راوری خاطرنشان کرد: مادر باید در این دوره از نمایش پستان به کودک پرهیز کند و با بازی و سرگرمی توجه او را منحرف و سرگرم کند، همچنین روشهای جایگزین مانند لیوان مخصوص کودک و میان وعدههای سالم کمککننده هستند.
دیدگاهتان را بنویسید