نظارت بر ایمنی غذا باید از مزرعه تا سفره ادامه یابد

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان غذا و دارو، گفت: نظارت بر ایمنی غذا باید در تمام مراحل زنجیره تأمین تا لحظه مصرف ادامه داشته باشد،
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایفدانا، نقی شهابی مجد، در همایش مدیران نظارت بر ایمنی غذا و آشامیدنی، با اشاره به اهمیت راهبردی حوزه غذا در تأمین سلامت جامعه، بر لزوم بازنگری در سیاستهای حمایتی از تولید داخل تأکید و تصریح کرد: کاهش وابستگی به واردات مواد اولیه تنها با حمایت هدفمند از تولیدکنندگان داخلی، ارائه تسهیلات مالی و مالیاتی، آموزش بهرهبرداران و بهبود زیرساختهای پشتیبانی محقق میشود.
وی با بیان اینکه نظارت بر کیفیت و ایمنی غذا باید در تمام مراحل زنجیره تأمین تا لحظه مصرف ادامه داشته باشد، افزود: بهکارگیری چکلیستهای نظارتی در حملونقل و انبارداری، آموزش کشاورزان در استفاده ایمن از نهادهها، و تعامل با نهادهای بینالمللی مانند WHO و FAO نقش مؤثری در تضمین سلامت اقلام غذایی دارند.
شهابی مجد یکی از الزامات تسهیل دسترسی مردم به مواد غذایی سالم را بهروزرسانی فرآیندهای واردات دانست و گفت: حذف موانع اداری، تفویض اختیارات به دانشگاههای علوم پزشکی، ارتقای سامانههای موجود و توسعه توافقنامههای دوجانبه با کشورهای همسایه از اقدامات کلیدی برای بهبود واردات اقلام ضروری است.
وی همچنین بر ضرورت جذب سرمایهگذاری در زنجیره تأمین غذا، تأکید و تصریح کرد: فراهم کردن زمینه استفاده از ظرفیتهای بومی، مشوقهای مالیاتی، معافیتهای گمرکی و ایجاد زیرساختهایی نظیر مناطق ویژه اقتصادی و پارکهای صنعتی، از جمله اقداماتی است که میتواند سرمایهگذاران داخلی و خارجی را جذب کند.
دیدگاهتان را بنویسید