کم‌خونی‌های بی‌نشانه در درازمدت دردسرساز می‌شود

فوق تخصص گوارش، کبد و اندوسکوپی کودکان و نوجوانان با بیان اینکه بیماری کم‌خونی علت‌های مختلفی دارد، گفت: کم‌خونی‌های بی‌نشانه در درازمدت دردسرساز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرحسین حسینی، با اشاره به اینکه کم‌خونی در کودکان دلایل مختلفی دارد، اظهار کرد: ممکن است علت ایجاد کم‌خونی دلایل مختلف زمینه‌ای یا فیزیولوژیکی داشته باشد.

وی افزود: در دوران شیرخوارگی کم‌خونی‌های فیزیولوژیک مسئله بسیار شایعی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه شروع استفاده قطره آهن از چهار ماهگی به بعد ضرورت دارد، گفت: استفاده از قطره آهن باید تا دوسالگی ادامه داشته باشد تا کم‌خونی‌های فیزیولوژیک در کودکان ایجاد نشود.

وی به دلایل ایجاد کم‌خونی و ضرورت استفاده از قطره آهن در کودکان اشاره کرد و ادامه داد: تغییراتی در هموگلوبین در دوران جنینی، سرعت رشد شیرخواران و تغذیه شیرخواران باعث می‌شود که آهن به مقدار کافی به بدن نرسد، تمام این موارد زمینه ایجاد کم‌خونی یا اصطلاحاً کم‌خونی فیزیولوژیک را ایجاد کرده و توجیه کننده ضرورت استفاده از قطره آهن در شیرخوارن و کودکان است.

حسینی با اشاره به اینکه استفاده از قطره آهن بعد از چهار ماهگی تا دو سالگی برای شیرخوارانی که وضعیت نرمال دارند ضروری است، خاطرنشان کرد: اگر شیرخوار یا کودکتان به دلیل ابتلاء به برخی بیماری‌ها دچار کم‌خونی باشد باید دلیل ابتلاء به کم‌خونی شناسایی و درمان شود.

وی اضافه کرد: بیماری کم‌خونی در کودکان یا کم‌خونی پاتولوژیک باید توسط متخصص کودکان بررسی و درمان‌ها کامل انجام شود.

حسینی به دلایل ابتلاء به بیماری کم‌خونی در شیر خواران اشاره کرد و ادامه داد: برخی بیماری‌ها در کودکان منجر به از دست دادن خون می‌شود.

این فوق تخصص گوارش، کبد و اندوسکوپی کودکان و نوجوانان توضیح داد: ابتلاء به بیماری‌های مختلف دستگاه گوارش مانند بیماری همولیز (بیماری که بر اثر تجزیه یا انهدام گلبول‌های قرمز منجر می‌شود به شکلی که هموگلوبین در محیطی که سلول‌ها در آن غوطه‌ورند آزاد شود) باعث تجزیه خون داخل عروقی می‌شود این مسئله نیز یکی از دلایل کم‌خونی ناشی از بیماری محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در سنین بالاتر نیز برخی کم‌خونی‌ها مشکلاتی برای کودکان ایجاد می‌کند، ادامه داد: باید این موضوع بررسی شود که کم‌خونی بر اثر سوءتغذیه است یا به دلیل کم‌ساخته شدن خون داخل مغز استخوان ایجاد شده است یا اینکه شاید دلایل دیگری مثل از دست دادن خون از قسمتی از بدن داشته باشد.

حسینی گفت: کمبود فولیک‌اسید، آهن، روی، B۱۲ و سو تغذیه در بدن می‌تواند موجب ایجاد کم‌خونی شود.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از دلایل مهم ایجاد کم‌خونی از دست دادن خون است، خاطرنشان کرد: از دست دادن خون، می‌تواند به شکل دفع از دستگاه گوارش، مدفوع خونی یا از طریق خون مخفی در دستگاه گوارش ایجاد شده باشد به طور مثال فردی که مبتلا به ورم معده باشد ممکن است با نشانه‌های از دست دادن خود به شکل واضح مواجه نباشد و این موضوع در دراز مدت مشکل‌ساز شود.

حسینی با اشاره به اینکه ایجاد مشکلاتی در دیواره گلبول‌های قرمز یکی دیگر از دلایل کم‌خونی است، ادامه داد: ممکن است گلبول‌های قرمز تجزیه شده باشند یا دچار آسیب شوند و یا حتی توسط طحال به عنوان جسم غیرکاربردی و یا فاکتوری که در خون کاربردی ندارد از سطح خون و داخل عروق خونی برداشته شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه بیماری کم‌خونی علت‌های مختلفی دارد، تاکید کرد: باید ابتدا دلیل ابتلاء به کم‌خونی توسط متخصصان تشخیص داده و سپس درمان‌ها دنبال شود، به طور مثال کم‌خونی که به دلیل ایجاد تغذیه نادرست ایجاد می‌شود را با اصلاح سبک تغذیه می‌توان برطرف کرد ولی دلایل دیگری که کم‌خونی ناشی از بیماری باشد نیازمند مداخلات جدی است.

linkلینک کوتاه خبری :

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید