دهمین شماره «پژوهشنامه رسانه بینالملل» روی پیشخوانآمد
دهمین شماره دوفصلنامه علمی و میانرشتهای «پژوهشنامه رسانه بینالملل» با محوریت دیپلماسی رسانهای ایران با کشورها و مجامع منطقهای و بین المللی منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دهمین شماره دوفصلنامه علمی و میانرشتهای پژوهشنامه رسانه بینالملل بهتازگی در ۲۹۲ صفحه با مشتمل بر ده مقاله علمی- پژوهشی منتشر شده است.
در دهمین شماره پژوهشنامه رسانه بینالملل به تعدادی از تحولات مهم منطقهای و بینالمللی مرتبط با فعالیت رسانههای برونمرزی و با تأکید بر یافتهها و پیشنهادهای رسانهای آینده نگرانه پرداخته شده است.
عناوین مقالات دهمین شماره پژوهشنامه رسانه بینالملل شامل مقایسه تصویر ارائه شده از ایران در تارنمای شبکههای پرستیوی فرانسوی زبان و فرانس ۲۴، عوامل مؤثر بر درگیرسازی کاربران در صفحه اینستاگرام رادیو انگلیسی برونمرزی صداوسیما، مسئولیت بینالمللی دولت آمریکا در شناسایی بیتالمقدس بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از منظر حقوق بینالملل، دیپلماسی دیجیتال: بررسی تطبیقی مواضع احزاب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا درباره برجام در بستر توئیتر، الگوی مطلوب دیپلماسی عمومی گفتمان انقلاب اسلامی برای برون مرزی صداوسیما، محور مقاومت اسلامی در گفتمان رسانهای شبکههای خبری سیانان، یورونیوز و بیبیسی، حق بر محیط زیست و رسانه؛ پژوهشی درباره تعهدات مرتبط با رسانه در کنوانسیونهای بینالمللی محیط زیستی، انتخابات ۲۰۲۳ ترکیه، تحول در گفتمان سیاسی، شناسایی تکنیکهای اقناع در شبکه تلویزیونی کان ۱۱ رژیم صهیونیستی و برندسازی و بازاریابی سیاسی- ادراکی ترس و خشونت از طریق تبلیغات رسانهای؛ مدل داعش با تمرکز بر مجله دابق است.
بر اساس گواهی صادره از کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پژوهشنامه رسانه بینالملل از شماره چهار (سال ۱۳۹۸) دارای رتبه علمی «ب» (علمی- پژوهشی) است.
پژوهشنامه رسانه بینالملل از شماره ۷ (سال ۱۴۰۰)، به صاحب امتیازی مشترک معاونت برون مرزی صداوسیما و دانشگاه صداوسیما منتشر میشود. دکتر احمد نوروزی (معاون برون مرزی صداوسیما)، دکتر احمد کاظمی (مدیر پژوهشهای کاربردی معاونت برون مرزی)، دکتر محمدقلی میناوند و دکتر محمود ترابی اقدم، به ترتیب مدیر مسئول، جانشین مدیر مسئول، سردبیر و مدیر داخلی این نشریه میان رشتهای هستند. تعدادی از اساتید برجسته حوزههای ارتباطات، مدیریت رسانه، مطالعات رادیو و تلویزیون، پژوهش هنر، روابط بینالملل و حقوق بینالملل در دانشگاههای تراز اول کشور عضو هیئت تحریریه، هیئت مشاوران علمی و داوران پژوهشنامه رسانه بینالملل هستند.
آرشیو مقالات این نشریه علمی در پایگاه اختصاصی آن به نشانی http://imrl.arc.irib.ir و همچنین سایت پژوهشهای کاربردی معاونت برون مرزی صداوسیما به آدرس http://arc.irib.ir قابل دسترسی است.
پژوهشگران به ویژه در حوزههای ارتباطات سیاسی، مطالعات رادیوها و تلویزیونهای بین المللی و روابط و حقوق بین الملل برای ارسال مقالات علمی- پژوهشی و طی کردن فرایند داوری میتوانند به سایتهای مذکور مراجعه کنند.
محورها و اولویتهای موضوعی نشریه علمی «پژوهشنامه رسانه بینالملل» شامل شبکههای تلویزیونی و رادیویی برونمرزی صداوسیمای ج. ا ایران (پرس تی وی، هیسپان تی وی، العالم، الکوثر، سحر، هوسا تی وی، آی فیلم و …)، دیپلماسی رسانهای ایران با کشورها و مجامع منطقهای و بین المللی، دیپلماسی فرهنگی، سایبری، حقوقی و هنری ایران و سایر کشورها، تحلیل راهبردی تحولات منطقهای و بین المللی از منظر رسانهای، نقاط قوت و ضعف رسانههای بین المللی و برون مرزی ایران و سایر کشورها، جایگاه قواعد حقوق بین الملل ارتباطات در رسانههای بین المللی و شبکههای اجتماعی، نقش رسانههای بین المللی در ارتباطات سیاسی جهانی و روابط بین المللی، مخاصمات منطقهای و بین المللی از منظر حقوق بین الملل بشر و بشردوستانه با تأکید بر دیپلماسی حقوقی، دیوان بین المللی کیفری در مواجهه با جنایات بین المللی از منظر رسانهای، تحولات منطقهای و جهانی از منظر حقوق بینالملل با تأکید بر دیپلماسی حقوقی، امکان سنجی تأسیس ائتلافها و بلوکهای رسانهای منطقهای و جهانی، گام دوم انقلاب اسلامی و رسالت رسانههای برون مرزی و محور مقاومت، زیبایی شناسی، ساختار شناسی و مضمون شناسی تولیدات هنری رسانههای بین المللی ایران و جهان از منظر دیپلماسی هنری و مخاطب شناسی رسانههای بین المللی ایران و جهان است.
دیدگاهتان را بنویسید